Želite li lijep osmijeh? Zatražite ponudu

Metal keramičke krunice/mostovi

Metal keramičke krunice/mostovi

Metal-keramičke krune su sve one krune kojima je baza napravljena od metala, a vanjski vidljivi sloj od keramike ili porculana. Kao bazu za metal-keramičke krune najčešće se koristi legura kobalt kroma,dentalno zlato ili titan.

Postoji metal keramika, dentalno zlato keramika i titan keramika.

Metal keramika – baza krunice napravljena je od legure metala (krom, kobalt i nikal) i u potpunosti je prekrivena keramikom te metal neće biti vidljiv. Glavna prednost ovog materijala u odnosu na druge je u njegovoj pristupačnoj cijeni.

Dentalno zlato keramika –  Zlato je najkvalitetniji metal a ujedno i materijal za izradu metalnih konstrukcija u dentalnoj medicini. Rijeđe se upotrebljava zbog visoke cijene. Zbog svoje čvrstoće i konzistentnosti, često se koristi u pokrivanju pretkutnjaka i kutnjaka gdje su prisutne jake žvačne sile. Zlatnu bazu u potpunosti prekriva keramika.

Titan keramika – radi se o izuzetno kvalitetnom i laganom materijalu. Titan je potpuno inertan metal koji ne izaziva nikakve alergijske reakcije. Titan je izrazito čvrst i otporan metal,a glavna mu je prednost mala težina, pogotovo u usporedbi sa zlatom ali i kobalt krom legurom. Najčešće se koristi za konstrukcije na implantatima. Također je u potpunosti prekriven keramikom

 
SLIKA PRIJE Metal keramičke krunice/mostovi
SLIKA POSLIJE Metal keramičke krunice/mostovi
 
 

Naruči se

 
Stomatologija i estetika Galerija slika
 

Zašto odabrati nas?